Lydighed anno 1987

 

Billederne kan måske interessere LP deltagere. Den sidste del vil nok interessere en mindre skare “gamle” deltagere som har færdes samme steder som mig. Rettelser eller suplerende indput, i form af information og billeder til mine minder, modtages meget gerne

LP klasse 3

Hillerød 2/5 1987

stå, dæk, sid under gang foregik i nævnte rækkefølge og i en cirkel markeret af et gult bånd.                       (I baggrunden går Tina Brigo, damen foran hende kender jeg også men husker ikke navnet)

Fri ved fod. Man lavede sit eget program og sørgede selv for at alle gangarter og vendinger blev vist, uden dommerens indblanding.

Dommer Lis Steen Hansen
stillingskift , forpoterne bag markeringen (cirklen altid brugt som markering).

Desværre har jeg ingen billede af fremsendingsfeltet. Det var delt op i 6 mindre felter, hvor hunden skulle ende i forreste midterste felt. og på vej derud skulle hunden måske passere cirklen som kunne ligge lige eller skævt for løbebanen. det var fa….. ikke nemt og fik man 0 p. i en øvelse var der absolut ingen chancer for en førstepræmie (det kan man i dag).

Næse søge genstande var ikke altid kendt for hundene, det kunne være alt materiale, metal, træ, plastik alt efter dommerens fantasi og mulighed for at skaffe ukendte genstande.

Apport af en genstand. Først sin egen træapport, derefter dommerens af metal, f.eks lille metalpiskeris eller en spiseske. Meget svær at balancere med, og en spiseske lander en gang imellem med skaftet i jorden som et spyd.

Dæk med skjult fører varede 10 min, men det var ikke noget problem.

Jeg ved ikke hvornår klasse 4 kom, men jeg husker at hundene skulle apportere en af tre genstande, feks en lille plastikvandkande eller en lille plastikskovl eller en spand.

Senere kom den internationale eliteklasse men da var jeg ung mor til 2 , så da holdt jeg pause fra LP (på billederne her, fra 1987, venter jeg den første og fødte 12 dage efter)

Da børnene blev større fik jeg Chipi som blev DKLPCH i 1999, efter gammelt program (men revideret i forhold til det her omtalte) og derefter DKELCH, hvor mange øvelser var nye (fremsending til kegle og indkald med stå og dæk var helt nyt).

Trofaste deltagere

Til prøverne var der, som i dag, trofaste deltagere, jeg husker en mand  med en norsk bughund, jeg tror han hed Rolf med Zar, så var der Hanne Troensegaard med en usædvanlig glad og dygtig beagle, Hanne havde haft anden race tidligere, men så vidt jeg husker valgt en beagle for udfordringens skyld, ja vi havde jo tid til en sludder de 10 min. hundene lå dæk med skjult fører (Hanne er i dag førehundeinstruktør)

Der var Lisbeth Becher med to keeshound (ses stadig til LP med en hvid spids), og Anker Nielsen med sin hvide storpuddel (ses stadig til LP med en hvid puddel).

Jeg gik til træning i Puddelklubben, i Værløse, hos Helga og Ejner Sillemann. Af kursister var der Hans Ove med sin Old English Sheepdog, var instruktør og dommer i specialklubben og er det stadig. Blandt de unge var Jeg blot 20 år, var der også, Tina Hansen med sheltien Brigo (nu kennel Brigo, og aktiv på AG banerne), Anette Jørgensen (nu Dalgaard) med Pippi og senere Ophie (nu kennel Ophian og aktiv overalt), kæresteparet Helle og kim med sasja og Laika (nu kennel Hekila).

Jeg husker også Bent og Connie Rasmussen med deres newfoundlændere og en dengang ny race petit basset griffon vendeen som hed Emil (starten på kennel Newgriff). Senere mødte jeg også Lone fra Farum som også havde en petit basset griffon vendeen, jeg husker ikke hvor, men jeg tror hun var med da vi var pauseunderholdning i Holte rideklub (se minder, den første agilitybane).

På et tidspunkt gik jeg til træning en enkelt sæson i Birkerød i Bassetklubben. Der mødte jeg Kirsten med Collien Sally, Kirsten og en anden dame med en Collie inviterede mig med på en tur til Ringsted hvor der var dressurafslutning for Dansk Collie og Shetland sheepdog klub´s dressurhold, vi havde ikke deltaget i kurset men fik lov at gå til Collieklubbens brugsprøve. Så vidt jeg husker drog vi hjem med præmieglassene som de bedste, men der var ingen sure miner fra kursisterne, (Jeg tror at Kirsten fik kennel senere).

Der var mange flere som jeg ikke lige er kommet i tanke om nu, måske dukker det op, måske skal jeg hjælpes lidt.