En hvalp på vel til LP, 3.del

En hvalp på vej til LP – Uddrag af en hundeførers dagbog. 3 del.

Dette er et uddrag af min dagbog, uddragene handler om mine tanker omkring lydighed før og nu, og om mit nye vidunder, som ved min hjælp vil vende snuden mod LP-ringen i fremtiden.

6 mdr. gammel

Jeg er begyndt at vænne Inky til flere forstyrrelser under træning, nu er udendørs-fodbold sæsonen godt i gang, drengene træner ude om aftenen på den oplyste fodboldbanebane, det ideelle sted at træne med forstyrrelser. Jeg går hen til banen  og starter med at træne opmærksomhed, ganske enkelt, med Inky fri i line, når han vender blikket bort fra de råbende drenge og livlige fodbolde, for at se på mig – klikker jeg. Når drengene ikke er så interessante mere placerer jeg Inky med ryggen til dem og træner lidt fjernkontrol og to-skridt-søvelser i fri ved fod. Både synet af drengene deres råb og det skarpe lys fra lamperne er gode forstyrrelser når man skal træne en hund som gerne skulle kunne arbejde under ukendte forhold  til konkurrencerne. Udenfor fodboldbanerne er der mark og skov, så det er også her vi vil træner når jagten går ind og der skydes derude (men det er altså ikke lige nu).

Jeg har lige set kl. 1 programmet igennem, jeg skulle lige se om der er øvelser som jeg har glemt at træne, da jeg ikke før har været til prøve efter de nye programmer.

To skridt baglæns havde jeg glemt så det er jeg startet med nu og det går fint efter 3 dage, bortset fra at han bakker hurtigere end mig og ender 1 m. bag mig men det er jeg ved at rette vha. min target (pegepind) som jeg holder der hvor jeg ønsker hans næse. I eliteklassen skal hunden helst bakke så det vælger jeg at lære Inky med det samme da det ville være upraktisk at lære ham det på to måder.

7 mdr. gammel

Jeg har igen været inde på  John Rasmussens hjemmeside ( http://www.coachco.dk/Artikler/Artikler.htm )  for at se hvad det er han skriver om at vinde, i forbindelse med hundeførere, jeg har haft mulighed for at deltage i hans vindermentalitetskursus sammen med landsholdansøgerne, men blev forhindret.

Johns hjemmesiden Sammenholdt med Willo Rainos bog ”bedst når det gælder” er nok for mig foreløbig, og så håber jeg der bliver en ny lejlighed til et kursus en anden gang.

Hvalpe træningen er slut og jeg har ikke meldt mig til andet kursus, men glæder mig til at mødes med selvtrænerne (mine private træningskammerater) når ellers der kommer liv i forsamlingen

7½ mdr. gammel

Vi har været med seltræningsholdet for første gang, det var bare rigtig dejligt. Lillebror Buddy på 12 uger var med og det ser ud til at han har samme temperament som Inky, det bliver sjovt at følges ad og måske kan vi hundeførere få gavn af hinandens erfaring med de små selvstændige fyre.

8 mdr. gammel

Jeg er begyndt at tænke mere på selve prøvesituationen når jeg træner. Som John Rasmussen skriver, skal træningen ligne prøvesituationen, derfor er det også rart at træne på selvtræningsholdet hvor vi agerer prøveleder/dommer for hinanden. John siger også: risiker ikke en fiasko, så er det bedre at blive væk (fra konkurrencen). De fleste siger at hunde kan derhjemme men gør underlige ting til prøven. Hundeføreren opfører sig ofte heller ikke som derhjemme, bevidst eller ubevidst. Den forskel på ude og hjemme vil jeg prøve at mindske mest muligt og det betyder også at jeg ikke vil gå til prøve før jeg virkelig tror at det går godt.

8½ mdr. gammel

I dag har vi været i Lyngby (Sheltieklubben afholdt lydighedsprøver) for at miljøtræne, jeg hjalp til som ringsekretær men det var nu ikke meningen fra starten, havde jeg ikke skullet hjælpe var jeg kommet alligevel, for at vænne Inky til forholdene. Første ”problem” indtraf da Inky næsten nåede at lette ben op af MIT EGET telt.

Jeg havde god tid fra at prøverne startede til jeg selv skulle fungere i ringen, så jeg kunne træne Inky blandt tilskuerne. Jeg gik lineføring og trænede stillingsskift, selvfølgelig diskret uden at forstyrre andre, uden klikker eller vild leg (som det foregår til en prøve). I frokostpausen hvor der ikke var hunde i ringene tillod jeg mig at lave nogle få øvelser uden snor i udkanten af området. Inky lå i sit bur al den tid jeg var optaget og det klarede han også over al forventning. Jeg håber at vi kan gentage succesen med miljøtræning, andre steder hvor der er LP, i den nærmeste fremtid.

Det kribler virkelig i mig for at gå til prøve, men jeg vil alligevel følge John Rasmussens råd, der er også den fordel ved at starte med grundig miljøtræning, at det er gratis.

 

Hilsen Tine Wiberg Rasmussen